RÓLAM

Az első munkahelyemen (Transzdaru Kft.) már a főiskolai éveim alatt is dolgoztam alkalmanként, kisegítőként. Ennek során ismerkedtem meg elsőként az önszerelő darukkal és azok szerelésével. Miután gépészmérnöki diplomát megszereztem (2004) itt helyezkedtem el műszaki vezetőként és aktívan részt vettem a daruk szerelésében. A betanulási idő után önállóan vezettem egy szerelőcsapatot, főként a cégünk által bérbe adott Potain daruk (GTMR és HD sorozat) telepítését, bontását és karbantartását végeztük. Időnként Liebherr önszerelő (13K, 27K, 32K) daruk telepítését és bontását is elvégeztem. Később kibővült a daruk köre a felső forgású, szintén saját Potain daruk (E10/14, F15/15, MDT98, MDT128) szerelésével, karbantartásával.

A munkám kapcsán, napi szinten használtam rakodódarut és autódarut (leggyakrabban Liebherr LTM1090 és Kato NK300), ennek során a daruk felépítéséről, működéséről és meghibásodásairól széleskörű tapasztalatokat szereztem.

2012-től 2017-ig dolgoztam második munkahelyemen (Honti és Társai Kft.) gépvizsgálóként. Itt lehetőségem volt munka közben, tapasztalt szakértőktől tanulni az emelőgépek vizsgálatáról és a gyakran előforduló hibákról. Eközben szereztem G-D-36-os (emelőgép szakértői) tanúsítványt a korábbi mintegy 8 éves emelőgépes tapasztalataim alapján. Ezután fokozatosan önállósodva végeztem/végzem számos partnercég emelőgépeinek időszakos vizsgálatait. Az általam vizsgált gépek köre folyamatosan bővült, jelenleg rendszeresen vizsgálok híd- és bakdarukat, toronydarukat targoncákat, rakodódarukat, járműre szerelt és önjáró személyemelőket, kézi emelőket, garázsipari emelőket és színházi emelőket, valamint emelőgép üzemben használt földmunkagépeket (homlokrakodókat, forgó kotrókat és traktor kotró-rakodókat). A munkám során igyekszem naprakész lenni, követni a jogszabályi és szabványváltozásokat, ezeket adaptálni a vizsgálat során és megjeleníteni a kiadott jegyzőkönyvekben.

A tevékenységem során felmerült az igény az ismereteim és a jogosultságaim bővítésére, ezért munkavédelmi technikusi bizonyítványt is szereztem. Így már az emelőgépek üzembe helyezésében és egyéb veszélyes gépek vizsgálataiban is tudok segíteni az ügyfeleknek.

Jelenleg egyéni vállalkozó vagyok, de továbbra is fenntartom a kapcsolatot mindkét korábbi munkahelyemmel és alvállalkozóként végzek számukra gépvizsgálatokat és daruszereléseket.

 Folyamatosan igyekszem ismereteket, tapasztalatokat gyűjteni, szakértőkkel, karbantartókkal konzultálni és rendszeresen járok  továbbképzésekre. A célom, hogy minél szélesebb körben tudjam kiszolgálni az ügyfelek igényeit, és naprakész tudás birtokában egyre jobban végezzem a munkám.  

Emelőgép szakértői jogosultságaim az alábbi címen megtekinthetőek:

https://www.mmk.hu/nevjegyzek?id=15393